Excite

Lidl roept gevaarlijke lampen terug

  • © Getty Images
Supermarktketen Lidl heeft een terugroepactie opgestart voor gevaarlijke lampen. Het gaat om LED-lampen met bewegingsmelder. Als je deze lamp aanraakt, dan loop je het risico een elektrische schok te krijgen. Dat is niet de bedoeling. Klanten mogen hun lampen weer inleveren en krijgen hun geld terug.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft de waarschuwing omtrent deze lampen woensdag de deur uitgedaan. Hierin werd gemeld dat het ging om de chromen spot van het merk Livarno Lux. Deze ledlamp werd vanaf juni vorig jaar verkocht bij Lidl in Nederland.

Het is niet voor het eerst dat producten van Lidl in opspraak zijn. Eerder deze maand werd bijvoorbeeld al gewaarschuwd voor soep en schnitzel uit de winkel. De rivierkreeftensoep met saffraan zou een microbiologische afwijking kunnen vertonen. Ook met de kipschnitzels van het merk Landjonker zou er iets niet helemaal goed zijn.

Daarnaast ging er in oktober een waarschuwing rond dat er glasdeeltjes in flessen zoete witte wijn van Comté Tolosan Moelleux blanc 2014 van Leroy Chevalier zouden zitten. Ook deze flessen konden terug worden gebracht naar de winkel. Overigens kwamen die flessen niet alleen voor bij de Lidl, maar ook bij tal van andere bekende Nederlandse supermarkten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021