Excite

Bijzonder wonen: een ligplaats met woonboot in Amsterdam

Een rijtjeshuis of appartement heeft natuurlijk zijn voordelen. Maar wil je echt sfeervol wonen, dan moet misschien op zoek naar een ligplaats voor een woonboot in Amsterdam. Vaak kun je deze op de mooiste plekjes vinden. Juist middenin het centrum of in de iets rustigere wijken. Maar hoe kies je je ideale plek op het Amsterdamse water?

Wat je moet weten over een ligplaats voor een woonboot in Amsterdam

Wanneer je een woonboot koopt, dan hoort daar meestal meteen een ligplaats bij. Of anders gezegd: een ligplaats die te koop staat zonder woonboot is eigenlijk een uitzondering. Ook is het belangrijk om te weten dat wanneer je een ligplaats met een woonboot in Amsterdam koopt, dat je eigenlijk alleen de boot koopt. De ligplaats is meestal alleen een vergunning om die plek te gebruiken voor je woonboot. Deze regeling heeft ook als gevolg, dat je niet even gemakkelijk van plek kunt verwisselen met je woonboot. De gemeente moet namelijk eerst toestemming verlenen. Het is dus belangrijk dat je direct een goede ligplaats met woonboot uitkiest in Amsterdam.

Een ligplaats en woonboot kiezen

Wanneer je op zoek gaat naar de ideale plek op het water, speelt net als bij het kiezen van een koophuis ook de vorm, grootte en het uiterlijk van de woonboot mee. Zo kun je kiezen voor een woonark. Dit is eigenlijk een soort huis dat gebouwd is op een betonnen casco. Het voordeel van zo'n soort constructie is, dat je meestal vanuit je huis over het water heen kunt kijken. Je kunt ook kiezen voor nostalgie en in een oud binnenvaartschip gaan wonen. Je uitzicht is dan een afhankelijk van het type schip en je omgeving natuurlijk.

Als je op zoek bent naar een ligplaats met een woonboot in het centrum van Amsterdam dan heb je het meeste kans als je een echte boot wilt. Qua uiterlijk effect ziet de Amsterdamse gemeente liever woonschepen dan woonarken in de grachten van het centrum.

Een ligplaats voor een woonboot aanschaffen in Amsterdam

Ligplaatsen voor woonboten zijn schaarser dan de vraag. Wil je een ligplaats met een woonboot in Amsterdam kopen, let dan op dat de plek ook legaal is. Overigens is het kopen van een woonboot met ligplaats in Amsterdam niet echt goedkoop. De meeste prijzen liggen tussen de twee à drie ton.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020