Excite

Ruimtelijk en supertrendy: de loftwoning

Natuurlijk dient een woning in de eerste plaats een praktisch doel; je wilt er in kunnen wonen en leven. Maar als je mag kiezen, dan ga je waarschijnlijk het liefst voor een woning die je ook echt aanspreekt. Een loftwoning zou dan wel eens iets voor je kunnen zijn. Die zijn mooi en ruimtelijk.

Grote woning

Een loftwoning is een huis die over het algemeen bestaat uit één grote ruimte, die je vervolgens zelf naar wens kunt indelen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een standaard eengezinswoning, waarbij alle ruimtes al verdeeld zijn en een min of meer specifiek doel hebben.

Een loftwoning wordt vaak gemaakt in gebouwen die in de eerste instantie niet voor bewoning bedoeld waren. Denk aan oude kerken, fabrieken of scholen. Het voordeel hiervan is dat je veel ruimte krijgt voor relatief weinig geld. Ook heb je alle mogelijkheden om een open leefruimte te maken.

Hoewel er natuurlijk ook loftwoningen in moderne gebouwen zijn, is een authentieke uitstraling erg kenmerkend voor een loftwoning. Als deze gebouwd is in bijvoorbeeld een voormalig fabriekspand, dan is het leuk als je daar ook nog iets van terug kunt zien.

Voor de YUP

Net zoals seniorenwoningen vaak geprefereerd worden door senioren, is er ook een bepaalde groep bewoners die de loftwoning prefereert: de YUP. Dit staat voor Young Urban Professional. Over het algemeen betreft dit goed opgeleide twintigers of dertigers met een goede baan. Een loftwoning biedt dan een betaalbare manier om in de stad te wonen, zodat ze niet veel tijd en geld kwijt zijn aan naar het werk toe reizen.

Architect

Als je overweegt een loftwoning te maken in een oud pand, dan kan het de moeite waard zijn om een architect in te huren. Het is namelijk best moeilijk om een mooie en leefbare woning te maken in een grote ruimte. Een architect kan zorgen voor een goede indeling én rekent alle bouwplannen goed door.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020