Excite

Tips om een losse mobiel te kopen

Een losse mobiel kopen kan een aantrekkelijke optie zijn om verschillende redenen. Je abonnement is nog niet afgelopen, maar je wilt wel graag een nieuwe telefoon of misschien vind je een abonnement met een nieuw toestel veel te duur en koop je liever het toestel apart, zodat je er een sim-only abonnement voor af kunt sluiten. Wat de reden ook is, als je een losse mobiel wilt kopen, moet je op een paar dingen goed letten.

Het belangrijkste is of de losse mobiel die je wilt kopen ook simlock vrij is. Dat betekent dat je er elk simkaartje in kunt doen. Sommige telefoons zijn erg voordelig en lijken een aantrekkelijke optie, totdat blijkt dat ze alleen te gebruiken zijn in combinatie met een simkaart van een bepaalde provider. Nu zijn dat zelden de providers met de laagste abonnementstarieven, dus je bent dan niet echt verzekerd van een goede deal. Soms zijn toestellen ook simlock vrij te maken. Onderzoek vooraf wel even goed of dat ook voor jouw toestel geldt en of de ervaringen met een simlock vrij toestel ook goed zijn.

Daarnaast is de prijs bij een losse mobiel kopen natuurlijk belangrijk. Losse mobieltjes lijken duurder dan ze zijn in combinatie met een abonnement. Neem daarom altijd even de prijs van de losse mobiel en bereken daarnaast hoeveel je zou betalen voor je abonnement gedurende de abonnementsperiode. Als je een abonnement af moet sluiten van €20 per maand, dat 2 jaar loopt, mag je dus eigenlijk voor maximaal €480 een toestel kopen. Liever wat minder, want bij de eerste aanbieding heb je er al wat belminuten en sms'jes bij, terwijl je dat bij de tweede nog los aan moet schaffen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020