Excite

Maak je tuin mooi met een loungeset

Er is geen beter moment om je tuin zomerklaar te maken dan de lente. En als je goed nadenkt, wat mag er dan echt niet ontbreken in een tuin? Een heerlijke loungeset natuurlijk. Het vinden van zo'n set kan nog een behoorlijke klus zijn, omdat er veel soorten zijn. Wij zetten wat voor- en nadelen op een rijtje.

Kies een loungeset die bij je past

Een mooie loungeset kun je onder meer in een tuinwinkel kopen. Als je er al hebt rondgekeken, dan weet je dat het assortiment indrukwekkend is. Maar waar moet je nu op letten?

Allereerst is het materiaal erg belangrijk. Veel loungesets zijn van kunststof. Dat is op zich geen probleem, maar je moet dan wel ruimte hebben om de set tijdens de herfst en de winter op te slaan. Doe je dat niet, dan is de kans op roesten van het frame erg groot en heb je hooguit vijf jaar plezier van je loungeset. Gezien de relatief hoge aanschafprijs, is dat niet gunstig.

Een loungeset van hout

Een loungeset van hout is een alternatief. Hout blijft - mits goed onderhouden - lange tijd goed en kan eventueel zowel tijdens de zomer- als de wintermaanden buiten blijven staan. En je kunt er alle kanten mee op; als de mode verandert kun je kiezen voor een ander kleurtje, je kunt het hout eens beitsen en je kunt vrij eenvoudig bijpassende accessoires maken. Uiteraard geldt voor een houten set ook dat je eventuele kussens het beste binnen kunt bewaren als je ze niet gebruikt.

Loungeset zelf maken

Als je zelf een beetje handig bent, dan kun je ook overwegen om zelf een loungeset te maken, bijvoorbeeld van steigerhout.

Afdingen op de prijs

Een loungeset is een grote aanschaf met een flink prijskaartje. Maar wat er op het prijskaartje staat, hoef je echt niet altijd te betalen. Informeer bij de verkoper of er nog iets van de prijs af kan, in veel gevallen scheelt dit je al snel tientjes tot honderden euro's. En zelfs als je geen korting kunt krijgen, lukt het misschien wel om een leuke gratis accessoire te regelen!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020