Excite

Luchtballonvaart kan ook goedkoop

Wil je iemand een onvergetelijke ervaring cadeau geven? Je vriendin ten huwelijk vragen onder een ballon in de lucht? Je woonplaats vanuit de lucht in alle rust bekijken? Een ballonvaart is een unieke ervaring die iedereen eens mee zou moeten maken. En het hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Al vanaf 99 euro hang jij in een mandje aan een ballon.

Hoe werkt dat eigenlijk?

De ballon waaraan het mandje voor de passagiers hangt is lichter dan lucht. De lucht in een ballon wordt verhit tot ongeveer 100 graden. Voordat de ballon opstijgt ligt deze als een envelop op de grond met het mandje op zijn kant. Er wordt koude lucht in de ballon geblazen met een grote ventilator waardoor de ballon opblaast. Met gasbranders wordt de lucht vervolgens verhit, waardoor de ballon opstijgt en het mandje meeneemt. Steeds als de ballonvaarder wil stijgen worden de gasbranders aangezet. Als de branders uitstaan koelt de lucht weer af en daalt de ballon.

200 jaar geleden

De heteluchtballon is al meer dan 200 jaar geleden uitgevonden door de gebroeders Montgolfier. Hun ballon was gemaakt van doek en gevuld met wit papier. Tijdens de eerste ballonvaart, die acht minuten duurde, was er een schaap, een haan en een eend aan boord. Niet veel later maakten voor het eerst twee mensen een ballonvaart. Na bijna een half uur zweven in de lucht stapten de twee ongedeerd uit de mand.

Nog steeds populair

En nog steeds is de ballonvaart populair. Het is dan ook een unieke en onvergetelijke ervaring om door een ballon meegenomen te worden, en in alle rust boven de hectische wereld te zweven. Een absolute aanrader!

Een luchtballonvaart kan dus ook goedkoop! Kijk op bijvoorbeeld basballonvaart.nl of greetzz-ballonvaart.nl voor meer informatie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020