Excite

Maak je huis of bedrijf inbraak en brandveilig

Bij de beveiliging van een gebouw kun je aan twee dingen denken: je huis of, als je een ondernemer bent, je kantoorpand. Het is niet onverstandig deze te beveiligen.

De meeste schades gebeuren in en om het huis. Denk aan brand, wateroverlast of inbraak. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Toch kun je veel doen om risico’s te beperken. Om te beginnen is het hebben van een brandalarm belangrijk. Je kunt je woning en jezelf tegen brand beveiligen door rookmelders in je huis op te hangen, een brandpakket in huis te hebben (brandblusser, blusdeken) of vlamdovende afvalbakken.

Wateroverlast kun je voorkomen door de wasmachine, een bekende veroorzaker van waterschade, in een lekbak te plaatsen. De lekbak vangt het overtollige water op. Een waterslot is een beveiligingsklep die de watertoevoer naar een waterverbruikende machine afsluit als er meer dan de normale hoeveelheid water gebruikt wordt. Ook dit helpt wateroverlast te voorkomen.

Je beveiligt je huis tegen inbraak door een inbraakpakket te kopen en te laten installeren. Dit kan bijvoorbeeld bij Interpolis, Woon Veilig of Quiverte. Het hebben van een kluis is natuurlijk ook handig. Met een kluis bescherm je je waardevolle bezittingen optimaal tegen diefstal. Overigens ook tegen brand. Verder moet je zorgen voor goede sloten op deuren en ramen.

Een handige gadget is de sleutelkluis. Hiermee hoef je je sleutel voor de buren of familie niet meer onder de deurmat te verstoppen, maar stop je deze in de sleutelkluis. De kluis hangt buiten bij de voordeur en gaat open met een pincode die je zelf kunt programmeren.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Casey West

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020