Excite

Bereken de maandlasten van je hypotheek

De maandlasten van je hypotheek vormen ongeveer de belangrijkste vaste lasten voor je huishouden; dat bedrag is meestal het hoogst. Voor je een hypotheek afsluit, is het prettig om te weten waar je aan toe bent, voor wat betreft het maandbedrag. Gelukkig is er een makkelijke manier om dat uit te rekenen.

Lage rente, lage lasten

De maandlasten van je hypotheek hangen samen met de hoogte van het hypotheekbedrag en de hypotheekrente die je betaalt. Als je een goede rente weet te onderhandelen, dan zul je hier gedurende de hele looptijd van die rente wat van merken. Hier wat tijd en energie in steken, is dus een goed idee. Als je bijvoorbeeld €100.000 wilt lenen tegen 4% rente, dan betaal je hiervoor ongeveer €335 per maand. Als je hetzelfde bedrag wilt lenen tegen een rente van 5%, betaal je €418 per maand. Dat is bijna €100 meer, terwijl het percentage maar weinig hoger ligt en het te lenen bedrag ook niet heel hoog is. Kun je nagaan wat het scheelt als je een hoge hypotheek wilt!

Bank en maandlasten hypotheek

Als je een hypotheek af wilt sluiten, dan zul je misschien denken dat de maandlasten van je hypotheek jouw zorg zijn. Dat is echter niet helemaal waar. De bank geeft je alleen een hypotheek, als je maandlasten binnen een bepaalde grens vallen. Die grens verschilt per bank, maar over het algemeen mogen je hypotheeklasten niet hoger zijn dan ongeveer 30% van je maandelijkse inkomen. Als je binnen die grens blijft, zit je dus goed.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021