Excite

Makkelijk calorieën verbranden met een loopband

Een ritje naar de sportschool of een loopje in de buitenlucht kost vaak de nodige inspanning, en de meeste mensen haken na een paar maanden trouw bezoek aan de sportschool al weer af. Zonde van het geld, want een sportschool abonnement loopt vaak een heel jaar door. Je kunt het in het nieuwe jaar ook anders aanpakken door de aanschaf van een loopband! Geen vervelende ritjes meer en zelf bepalen op welk tijdstip je je trainingsschema wilt uitvoeren!

Een loopband kent eigenlijk nog meer voordelen. Buiten lopen, hardlopen of joggen kent de nodige risico’s. Zo kun je vallen door losliggende stoeptegels en kan het lopen in de warme zon gezondheidsproblemen opleveren. Met een loopband heb je daar geen last van, tevens is de loopband vaak zachter dan een stoeptegel, en dat is weer goed voor je spieren. Die hebben dan namelijk minder te verduren.

Maak voor jezelf een afweging wat de loopband allemaal moet kunnen. Moet het apparaat bijvoorbeeld de snelheid in minieme stapjes kunnen verhogen of wil je graag je hartslag kunnen aflezen? Niet elk apparaat heeft deze functies, net zoals een bidonhouder of het kunnen instellen van de hellingshoek. Probeer in ieder geval een loopband te vinden die een noodstop heeft!

Welke loopband je ook kiest, een warming up is net zo belangrijk als bij het sporten in de buitenlucht. Een aantal loopbanden heeft hier een speciaal programma voor dat je in kunt stellen.

Afbeelding: Flickr account Make Lemons

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021