Excite

Makkelijke tips om je huis sneller te verkopen

Een huis verkopen is best een spannende gebeurtenis. Je hebt maar één kijker of koper nodig, maar die moet je wél net weten te bereiken. Hoe je dat doet? In ieder geval door de juiste, actuele prijs te bepalen. En daar heeft wat jij ervoor betaald of ingestoken hebt eigenlijk niets mee te maken. Laat een aantal makelaars langskomen en neem het gemiddelde van hun schatting. Zo weet je dat je waarschijnlijk goed zit qua prijs.
    © Getty Images

Zorg voor een mooie, neutrale woning

Mensen willen het idee hebben dat ze zó in de woning kunnen trekken en dat hij voor hen klaar staat. Dat betekent dat je persoonlijke sporen van jezelf het beste zoveel mogelijk kunt wissen. Dus haal die fotolijstjes weg, trek die gek gekleurde doeken van de bank en maak je woning zo mooi en neutraal mogelijk. Denk eraan: less is more. Het mag nog best gezellig zijn, maar mensen moeten wel ook zelf nog iets in kunnen vullen.
    © Getty Images

Kies de juiste makelaar

Ga voor een flexibele makelaar, die ook in de gelegenheid is om eventueel in het weekend of 's avonds bezichtigingen te doen. Je zult maar net een koper mislopen, omdat je makelaar geen tijd vrij wilde maken voor een bezichtiging. Een goede makelaar is het halve werk, dus staar je niet blind op prijs of op mooie praatjes, maar kijk naar garanties.
    © Getty Images

Controleer de makelaar

Ja, ook al heb je een goede makelaar; het is toch verstandig om het werk van de makelaar nog te controleren. Check de presentatie, de tekst die op internet komt te staan, een eventuele folder, enzovoorts. Als je niet tevreden bent, trek je aan de bel en geef je aan wat je graag anders ziet. Dat is niet vreemd; je betaalt er uiteindelijk een hoop geld voor!
    © Getty Images

Doe mee aan de Open Huizen-dag

In het voorjaar en in het najaar wordt een landelijke Open Huizen-dag gehouden. Sommige mensen bezoeken op zo'n dag huizen om gewoon even lekker ergens binnen te kijken, maar er zijn ook zeker serieuze belangstellenden die op zo'n dag meerdere bezichtigingen inplannen. Doe dus zeker mee als je de mogelijkheid hebt. NVM-makelaars promoten dergelijke huizen extra, dus ook daar profiteer je dan van.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021