Excite

Hoe maak je een mediterraanse tuin?

Een mediterraanse tuin is iets wat veel mensen graag willen hebben. Het doet ze weer denken aan de vakantie: de zon, de zee, het strand en de wijngaarden. Een mediterraanse tuin kan ook in Nederland en zal een ontspannen en mooie uitstraling hebben. Heb het gevoel alsof je weer terug bent op vakantie!

Sfeer maken bij een mediterraanse tuin

Wil je een mediterraanse tuin? Dan probeer je sfeer te maken door verschillende kleuren te gebruiken. Kies voor tegels met Terracottakleuren. Ook plantenbakken in de terracottastijl passen perfect bij de tuin. Om ook veel sfeer te maken kun je verschillende niveaus in je tuin maken. Dat geeft al snel het gevoel alsof je in Spanje of Frankrijk zit. Laat bijvoorbeeld je terras zweven en kijk zo boven de rest van de tuin uit. Ook met rotspartijen kun je niveauverschil maken. De muren van bijvoorbeeld de schutting of de schuur kun je in terracottatinten verven.

Planten in een mediterraanse tuin

Om een mediterraanse tuin te maken, moet je planten gebruiken die in Spanje, Frankrijk of Italië passen. De planten moeten echter ook in Nederland kunnen overleven. Denk aan Yucca’s, kruiden zoals rozemarijn en basilicum en druiven. Je kunt ook cactussen in je tuin zetten. Veel planten kun je in plantenbakken doen en hierdoor is de tuin ook nog eens een kindvriendelijk.

Tuinarchitect

Een tuinarchitect kan je helpen om een prachtige tuin te creëren. Vaak zijn er prima tuiniers die voor een mooi resultaat zorgen. Ook kan een tuinarchitect iets moois maken van een kleine tuin, of een tuin in een vreemde vorm.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020