Excite

Meer over de magnetron

Een nieuwe magnetron kopen kan vrij goedkoop, maar je wil natuurlijk ook kwaliteit. Hoe schaf je een magnetron aan met een ideale prijs/kwaliteitsverhouding? De eerste stap die je daarvoor moet zetten is vaststellen wat voor soort magnetron je wil. Wil je er één met alleen een magnetronfunctie of moet je magnetron ook kunnen grillen?

De combimagnetron is tegenwoordig de meest populaire magnetron. In deze magnetron zit ook een ovenfunctie. Heb je al een aparte oven, dan is deze functie overbodig. Ga je je keuken opnieuw inrichten, dan bespaar je met de combimagnetron natuurlijk veel ruimte. In plaats van twee grote apparaten heb je er maar één nodig.

Behalve een ovenfunctie hebben combimagnetrons vaak ook andere functies. Zo kun je pizza’s extra knapperig krijgen door ze in een magnetron met grill- en crispfunctie te bereiden. Verder zijn er magnetrons die kunnen stomen. Ook de ovenfunctie kan verschillen; je hebt de gewone oven en de heteluchtoven.

De prijzen van een magnetron zijn afhankelijk van de functies en de inhoud. Hoe meer er in de magnetron kan, hoe duurder hij is. Een grotere inhoud kan handig zijn voor als je grote pizza’s bereidt of een taart wil bakken. Warm je alleen maaltijden en pizzabroodjes op, dan is een kleinere magnetron voldoende.

Kort gezegd is een magnetron met de beste prijs/kwaliteitsverhouding eentje die aan je minimale eisen qua functie en inhoud voldoet en daarbij de goedkoopste is in zijn soort. Meer garantie krijg je bovendien vaak op de bekendere merken.

Afbeelding: Flickr, loudestnoise

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020