Excite

Meer verdienen met een verhuurmakelaar

Als je onroerend goed hebt en je wilt daar geld mee verdienen, dan kun je het te huur zetten. Maar jezelf onderscheiden kan best lastig zijn. Daarom is het vaak een idee om er een verhuurmakelaar op te zetten. Die koppelt de vraag aan het aanbod en zorgt ervoor dat je investering rendeert.

Wat is een verhuurmakelaar?

Iedereen kent wel de verkoopmakelaar, met wie je een afspraak maakt om een huis te verkopen. Of als je koper bent; een huis te bezichtigen. Een verhuurmakelaar doet hetzelfde, maar dan met onroerend goed dat bestemd is voor de verhuur. Je kunt daarbij denken aan vakantiehuisjes, maar ook aan woningen die voor langere tijd verhuurd worden, bijvoorbeeld aan expats of aan mensen die vanwege een baan een jaar op een andere plek moeten zitten, maar niet hun huis willen verkopen.

Een verhuurmakelaar is handig

Hoewel het niet verplicht is om een verhuurmakelaar in te schakelen, kan het wel praktisch zijn. Mensen die een huis te huur zoeken, nemen daar namelijk meestal als eerste contact mee op. Via de verhuurmakelaar heb je dus toegang tot een groter publiek. Andersom is het als huurder ook praktischer om dingen via een verhuurmakelaar te regelen, omdat je dan weet dat ook overeenkomsten en contracten goed in elkaar zitten. Wel zo belangrijk, je wilt daar geen problemen mee hebben.

Kosten van een verhuurmakelaar

De kosten van de diensten van een verhuurmakelaar verschillen per persoon, maar zijn meestal een bepaald percentage van de opbrengst. Je kunt hierover onderhandelen, zeker als je meerdere panden hebt die je via de verhuurmakelaar wilt verhuren, of er sprake is van regelmatig werk.

Blijf alert

Ook als je een verhuurmakelaar inschakelt, is het verstandig zelf alert te blijven. Controleer gerust eens of je onroerend goed wel actief wordt aangeprezen en trek aan de bel als de opbrengsten tegenvallen. Als de samenwerking eenmaal goed verloopt, kun je de teugels eventueel wat laten vieren en je op andere dingen richten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021