Excite

Overzichtelijk organiseren dankzij metalen ladenkast

Werkruimtes kunnen er binnen een mum van tijd rommelig uitzien. Als je niet steeds alles opruimt, stroomt je bureau binnen no time over. Omdat je waarschijnlijk niet de hele dag wilt opruimen, is het handig een goed systeem te gebruiken. De basis van zo'n systeem is een metalen ladenkast: daarin kun je alles sorteren.

Kies een systeem dat werkt

Er is niet één systeem te bedenken dat voor iedereen werkt, maar werken met een metalen ladenkast heeft een aantal voordelen. Ten eerste kun je direct, binnen een paar seconden, al dingen sorteren. Dat kan niet als je mappen gebruikt. Ook ziet een dergelijke ladenkast er altijd netjes en opgeruimd uit, een voordeel dat bijvoorbeeld postvakjes niet hebben. Elke lade in de ladenkast heeft straks een eigen bestemming. Een indeling die voor veel mensen kan werken is: Inkomend (denk aan post), Doen (reactie die je nog moet geven, adreswijziging), Archiveren (documenten die uiteindelijk in mappen opgeborgen moeten worden). Als je nog meer lades over hebt, kun je ook nog vakjes maken voor Betalen, Verzenden, enzovoorts.

Koop een mooie kast

Heb je nog geen metalen ladenkast? Dan kun je er natuurlijk eentje kopen. Als je niet te veel geld uit wilt geven, dan kun je in de kringloopwinkel of op Marktplaats.nl kijken. Hier vind je vaak kasten die je dan wel zelf op moet halen. Let goed op de afstand (is het rendabel om de kast op te halen) en controleer ook vooraf of alle lades goed dichtgaan. Als dat niet zo is, kun je beter nog even verder kijken, want dan is de kans dat het op je werkplek een rommeltje wordt natuurlijk nog steeds groot.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020