Excite

Metalen tuinhuis bestand tegen weersomstandigheden

Voor de bouw van een metalen tuinhuis, wordt meestal verzinkt staal gekozen. Dit materiaal vormt een uitstekende bescherming tegen de meest uiteenlopende weersomstandigheden en is goed bestand tegen roestvorming.

Aluminium

Aluminium is een ander metaal voor de bouw van je metalen tuinhuis. Aluminium heeft geen enkele behandeling nodig. Een metalen tuinhuis wordt echter nooit volledig in aluminium gebouwd. Dit materiaal wordt meestal gebruikt voor (deur)omlijstingen, profielen en staanders.

Metaal is een praktisch materiaal

Metaal is een praktisch materiaal, dat ons bij de bouw van een tuinhuis enkele belangrijke voordelen biedt. Metaal is onderhoudsvriendelijk en zeker verzinkt staal en aluminium gaan levenslang mee. Meer dan een kwaliteitsvolle verflaag vraagt een metalen tuinhuis niet. Met een poeder coating kunnen we een duurzame en slijtvaste beschermlaag aanbrengen en dit in alle mogelijke kleuren. Een metalen tuinhuis biedt de consument een uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding. Een metalen tuinhuis is doorgaans immers heel wat goedkoper dan houten exemplaren.

Minder uitstraling

Een metalen tuinhuis oogt meestal sober en is minder esthetisch dan een tuinhuis uit hout. Een metalen tuinhuis leent zich immers veel minder om onze tuinconstructie een persoonlijke uitstraling en een eigen look te geven. Vraag hierbij is dan ook vooral wat het tuinhuis uiteindelijk beogen. Hecht je weinig of geen belang aan het esthetisch karakter van een tuinhuis, dan is metaal als materiaal voor de bouw van ons tuinhuis beslist het overwegen waard. Willen je met je tuinhuis zowel je woning als tuin extra uitstraling bezorgen, dan moet je de keuze voor een metalen tuinhuis vooraf goed overwegen. 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019