Excite

Meubels 3D-printen: idee voor de toekomst?

Stel je hebt een fantastische stoel gezien bij een dure designwinkel. Je maakt er een foto van en via een 3D-printer kun je hem zelf uitprinten. Veel goedkoper natuurlijk dat de stoel daadwerkelijk aanschaffen in de winkel. Is zelf je meubels 3D-printen, zogenaamd Home Fabrication, het beste interieuridee van de toekomst?

Verschillende lagen

3D-printers bestaan in allerlei varianten. Ze zijn er heel klein tot heel groot, maar ook printers die specifiek werken met glas of gerecycled plastic. Via een computerprogramma kun je een ontwerp maken, die naar de printer wordt gestuurd. Door middel van verschillende lagen wordt het ontwerp geprint. Op Youtube vindt je veel verschillende voorbeelden van 3D-printen, van telefoonhoesjes tot complete meubels.

Bone Chair

Ook ontwerpers hebben de 3D-printer ontdekt als middel om hun creaties tot leven te brengen. Het bekendst is de eerste Bone Chair, die een inspiratie is geweest voor veel andere ontwerpers die met 3D-print werken, zoals Joris Laarman en Dirk van der Kooij. Het Eindhovense ontwerpbureau Shapeways is een specialist op het gebied van 3D printen. Ze maken allerlei producten, zowel kunst als design, maar ook gebruiksvoorwerpen en zelfs sieraden.

Zelf 3D printer bouwen

Wil je ook graag je ontwerpen 3D printen? Dan kun je zelf een 3D printer bouwen. Op reprapcentral.com vindt je meer informatie over het zelf bouwen van een 3D printer. Zo kun je een printer naar eigen inzicht ontwikkelen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020