Excite

Mini laptop met dvd speler

Een mini laptop met dvd speler is niet erg gangbaar. Dat komt voornamelijk door het doelpubliek van mini laptops of netbooks: zij hebben meestal geen optisch station nodig. Het zou de mini laptop alleen maar groter, zwaarder en vooral duurder maken. Daarmee zou de fabrikant volledig aan haar oorspronkelijk doel voorbijstreven.

Een uitzondering is de Eee PC 1004DN van Asus. Deze succesvolle fabrikant van netbooks besloot ook een model met dvd speler in zijn Eee-lijn op te nemen. Deze laptop heeft verder een 10 inch scherm, 1GB RAM, een webcam en ondersteunt Bluetooth. De batterij gaat zo'n 6 uur mee. Het laptopje kost rond de 400 euro, aanzienlijk meer dan de modellen zonder dvd speler dus.

Een alternatief is een externe dvd-speler. Die kan je aansluiten op de USB-poort, die zelfs op de simpelste netbook wel een te vinden is. Het externe spelertje hoeft helemaal niet zwaar of duur te zijn en je kan hem thuislaten als je hem niet nodig hebt. Let er wel op dat voor het afspelen van dvd's wat processorvermogen nodig is. Test dus het liefst even jouw netbook met de externe dvd-speler die je op het oog hebt.

Nog een alternatief is een draagbare dvd-speler. Zo'n apparaatje is goedkoop, maar kan enkel voor dvd's gebruikt worden.

Het laatste alternatief is wat lastiger, maar kost je helemaal niets. Als je wat vooruit denkt, kan je met je computer op voorhand een kopie van de dvd maken. Die kopie converteer je dan naar het populaire DivX-formaat, zodat hij rechtstreeks op je mini laptop gezet kan worden. Google daarvoor eens op 'handbrake'. Dit programma neemt je bij de hand en voert al deze acties een voor een voor je uit. Aangezien dit een kopie voor eigen gebruik is, is dit ook gewoon toegestaan.

Op deze manier kan je op reis met je favoriete films, die je op jouw mini laptop kan kijken!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020