Excite

Mobiel bellen: kunnen we nog zonder GSM?

Altijd en overal bereikbaar!

Dat is de bedoeling. We vragen ons niet meer af of dat eigenlijk wel nodig is. Waar is de tijd dat alleen de huisdokter altijd bereikbaar moest zijn? Het is nog meer een dikke 10 jaar geleden dat we niet over deze luxe beschikten. En toen de eerste mobiele telefoons op de markt kwamen, vroegen we ons met enige twijfel af of dat we dat nieuwe speelgoed gingen gebruiken!

Rol van de aanbieders

De fabrikanten zagen echter een geweldig toekomstig gat in de markt. Met een ver vooruitziende blik waren zij snel overtuigd van de enorme mogelijkheden die mobiel bellen inhielden. Mobiele telefoons werden als het ware door de strot van de toekomstige consument geduwd.

Een heus peleton...

Vandaag zijn er tientallen GSM aanbieders. Je kent ze wel: de klassiekers als Nokia, Ericsson, Motorola, Samsung en LG. En in elk geval Apple met zijn iPhone niet vergeten. Elk met hun eigen packs, abonnementen, dealernet en toestellen. Elke maand ligt er wel een nieuw type telefoon, inmiddels geëvolueerd naar smartphone, in de winkels. Dit maakt de keuze om mobiel te gaan bellen er zeker niet makkelijker op. Gelukkig zijn er vergelijkingssites en reviews van gebruikers. Want al die luxe kost natuurlijk wel geld!

Tot in de auto...

Ook in de auto willen we bereikbaar zijn, al dan niet handsfree. Dus ook de auto-industrie ging zich bekommeren om de telefoon in hun bolides. Over veilig mobiel bellen tijdens het rijden, is het laatste woord nog niet gevallen.

Iedereen mobiel!

Van kinderen tot oma en opa: iedereen sleurt een mobieltje mee. Tijdens symposia is het inmiddels standaard geworden om te beginnen met het vriendelijke verzoek om de GSM's uit te schakelen.

Het gezin van vandaag heeft gemiddeld zo maar even vier mobiele telefoons ter beschikking.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020