Excite

Mobiele telefoon simlock vrij maken

Als een provider de mogelijkheid heeft om als enige in een land bepaalde telefoons te verkopen, zoals dat in de Verenigde Staten was met de iPhone, die alleen door AT&T verkocht werd, dan is het slim om deze met een simlock aan te bieden. Dan kunnen consumenten de telefoon niet gebruiken in combinatie met een abonnement van een andere provider en moeten ze wel bij jou een abonnement afsluiten. Maar inmiddels is die technologie wel een beetje achterhaald en is het voor veel mensen steeds makkelijker geworden om een mobiele telefoon simlock vrij te maken.

Unlocken met codes

Om een mobiele telefoon simlock vrij te maken kun je gebruik maken van unlock-codes. In tegenstelling tot wat je misschien zou denken, is het gebruik en ook het verspreiden van die codes legaal. Je moet er alleen voor zorgen dat je de unlock uitvoert voor je het toestel voor het eerst gebruikt. De unlock-codes zijn vaak op internet verkrijgbaar. Soms wordt er geld voor gerekend, maar je kunt altijd eerst kijken of je ze gratis kunt vinden. Denk eraan dat de garantie op het toestel vervalt na het unlocken.

Laten unlocken

Je kunt er daarnaast voor kiezen om een jaar lang gebruik te maken van het afgesloten abonnement en daarna de provider aan te schrijven. Na een jaar is die namelijk verplicht om gratis mee te werken aan je mobiele telefoon simlock vrij maken. Dit geldt wel echt alleen voor de provider bij wie je de telefoon hebt gekocht. Je kunt dus niet je nieuwe provider vragen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019