Excite

Mobiele telefoons: Apple wordt steeds populairder dankzij de iPhone

Mobiele telefoons: Apple wordt met de iPhone steeds populairder. Maar wat kan dit telefoontje eigenlijk?

Aankondiging nieuwe iPhone

Apple kondigt elk jaar tijdens het World Wide Developers Conference (WWDC) de nieuwe modellen van de telefoon aan. Daarnaast worden ook vaak dingen als nieuwe software aangekondigd. De nieuwe iPhone zou in juni dit jaar uitkomen. Daarna gingen er geruchten dat de telefoon in het najaar uit zou komen. Tijdens de WWDC bleef het echter angstvallig stil rond de iPhone. De iPhone 5 laat dus nog op zich wachten. Hij wordt nu in 2012 verwacht.

Modellen

De modellen van de iPhone zijn momenteel de iPhone 3G, de iPhone 3GS en de iPhone 4. De 3G is eigenlijk al te oud volgens Apple. Dit model wordt dan ook niet meer nieuw verkocht. De 3GS is de opvolger van de 3G en is nog altijd in de winkel verkrijgbaar. Het is echter duidelijk dat dit ook een ouder model is, want deze wordt ook minder goed te verkrijgen.

De iPhone 4 is momenteel het nieuwste model telefoon. De telefoon is recent in het wit uitgebracht en nu een van de populairdere smartphones ter wereld. De features die mistten aan vorige versies zijn in dit toestel verwerkt. Zo heeft de camera nu een flitser.

Apps

De iPhone kun je inrichten zoals jij dat wilt. Er staan wat basisapplicaties op, zoals een wekker, een internetbrowser en Youtube. De rest kun je downloaden: betaald of gratis. Er zijn momenteel ongeveer 333.214 apps te krijgen voor de iPhone in de Appstore.

Denk aan het spelletje Angrybirds van Rovio. Dit spel heeft de wereld veroverd en heel wat mensen spelen het over de hele wereld. In Angrybirds schiet je vogels weg met een katapult om zo varkens te doden. Deze varkens hebben de gouden eieren gestolen. Deze moeten de vogels in het hele spel terug vinden.

Ook de foto-app Instagram doet het goed bij de iPhone-gebruikers. Met deze app kun je foto's bewerken met een aantal sjablonen. Een foto met doffe kleuren en krassen, een polaroid. Het kan.

Whatsapp is ook een hele populaire app. Niet alleen voor iPhonegebruikers, maar ook voor de mensen met een Blackberry. Met deze app kun je via je internetverbinding gratis sms'en. Een nadeel: degene met wie je sms't, moet ook Whatsapp hebben.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020