Excite

Mobiele telefoons van Nokia: de uitstekende E97 met vooruitstrevende software

De sterke opmars van de iPhone en het Android besturingssysteem deden Nokia wankelen. Op het vlak van de smartphone, haakte Nokia af.

Veel minder applicaties en games

Mobiele telefoons van Nokia zijn oerdegelijke en gebruiksvriendelijk. Hun jongste creatie, de smartphone E97, is daar het bewijs van. Nochtans start deze alleskunner met een duidelijke handicap. In afwachting van de introductie van het Microsoft Windows Phone-systeem, is deze E97 uitgerust met het allernieuwste Symbian-besturingssysteem. Dat heeft vele nadelen. Zo kan deze E97 de consument voorlopig veel minder applicaties en games aanbieden.

Zwaargewicht met uitschuifbaar toetsenbord

Afgezien daarvan, is de E97 een toestel met een uitstekende belkwaliteit en een batterij met lange levensduur. Naast een vier inch touchscreen, heeft deze E97 ook een uitschuifbaar toetsenboord. Het scherm staat een beetje gekanteld en is dus steeds goed zichtbaar. Met zijn kleinere resolutie is het echter minder duidelijk en zijn 175 gram maakt van deze E97 een zwaargewicht.

Camera zonder scherpstelling

De mobiele telefoons van Nokia zijn meestal compleet uitgerust. Toch heeft deze Nokia- smartphone enkele opvallende schoonheidsfoutjes. Zo stelt de acht megapixel- camera zich niet scherp, en het opstarten van zijn fotoprogramma duurt opvallend lang.

Software blijft achter

Mobiele telefoons van Nokia zijn nog steeds van hoogstaande kwaliteit. Toch lieten de Finnen enkele belangrijke steken vallen, zeker op het vlak van de software, waardoor vele smartponefans naar de concurrentie zullen blijven grijpen. Het is duidelijk wachten op het Microsofts Windows Phone-systeem om definitieve conclusies te trekken. Ondertussen is de smarthone-trein wel op kruissnelheid gekomen...

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019