Excite

Mooi onderhouden tuinhuis laat langer genieten

Het onderhoud van een houten tuinhuis is arbeidsintensief. Om je houten tuinhuis zoveel mogelijk te beschermen tegen de grillen van moeder natuur, heeft een houten tuinhuis een regelmatige onderhoudsbeurt nodig.

Schilderen, beitsen en impregneren

Met een verf- of beitslaag bescherm je je houten tuinhuis tegen vocht, waardoor allerlei schadelijke schimmels in hun opmars worden gestuit. Je kunt je houten tuinhuis ook impregneren. Met deze impregneerlaag bescherm je je houten tuinhuis tegen vocht, zonder dat er in principe een verf- en/of beitslaag nodig is. Door het houten tuinhuis alleen te impregneren, krijgt het hout na verloop van tijd een blauwe of groene sluier. Dit is te voorkomen door een impregneerlaag te gebruiken als primer of grondlaag en hier over te schilderen of te beitsen. Schilderen, beitsen en/of impregneren zorgt voor een mooi onderhouden tuinhuis.

Schilderen of beitsen?

Schilderen is niet hetzelfde als beitsen en de keuze hangt van onze persoonlijke smaak af. Beiden zorgen voor een mooi onderhouden tuinhuis. Beits is er zowel in transparante als in dekkende vorm. Transparante beits ondersteunt de houtkleur en houtstructuur. Een dekkende houtbeits geeft een egale kleur.

Gebruik aangepaste primer of grondlaag

Voor verven of beitsen maak je het hout droog, stof- en vetvrij. Door het zuigend vermogen van hout, brengen we eerst een aangepaste primer of grondlaag aan. Zo zal de verf- of beitslaag zich gemakkelijker hechten. Is het tuinhuis gebouwd met een ruwe houtsoort, dan heeft beitsen de voorkeur boven verven. Dat zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Voor het beste resultaat zijn minstens twee verf- of beitslagen nodig.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020