Excite

Namaak kerstbomen: een goed idee?

Geen Kerstmis zonder boom!

De kerstperiode is de gezelligste tijd van het jaar. Pakjes, feestmenu, kerstmuziek, het huis versierd en natuurlijk hoort daar ook een prachtige kerstboom bij. De problemen met echte kerstbomen zijn bekend: overal naalden na verloop van tijd. Daarenboven moet je zo'n boom gaan kopen, in de auto proppen (of laten bezorgen?), het huis nog eens binnenslepen, een deftige pot voorhanden hebben en water geven. Kortom, wat een gedoe! Om die reden alleen al is menig huishouden overgeschakeld op een namaak kerstbomen.

Voordelen van nep?

Met een kunststoffen kerstboom ben je van veel problemen verlost. Gewoon even de doos van de zolder halen, openvouwen, versieren en klaar is kees. Als het nieuwe jaar enkele weken oud is, berg je de boel in minder dan een uur weer op.

Nadelen van nep?

Elk voordeel heeft zijn nadeel. Zo ook met een plastic kerstboom. Om te beginnen: wil je een zo natuurlijk mogelijke kopie, dan zijn ze niet goedkoop. Namaak kerstbomen zijn gemaakt van synthetische materialen en we weten inmiddels dat grondstoffen duur zijn geworden. Hoe beter de kwaliteit, hoe langer je nep exemplaar mee gaat.

Ten tweede: je hebt uiteraard geen variatie. Elke kerstperiode zit je met dezelfde boom in huis. Na verloop van tijd kun je dus wel eens uitgekeken geraken op altijd hetzelfde. Dit euvel kun je opvangen door geregeld nieuwe versiering te kopen. Maar die is nu ook niet bepaald goedkoop te noemen. Een mogelijk alternatief is dat je een compleet uitgedoste kerstboom huurt.

Prijs?

De prijs van een namaak boom is afhankelijk van de materialen waarvan hij is gemaakt. Dat is meestal PVC. Verder is het prijskaartje afhankelijk van de hoogte van de boom. Dat kan gaan van 90 cm tot 3 meter. En de kleuren: groen, wit, zelfs zwart, besneeuwd of niet, met of zonder de lampjes op voorhand gemonteerd, voor-gevouwd of niet, vorm van de takken, in één of twee kleuren. Kortom: je vindt altijd wel een geschikt exemplaar! Afhankelijk van hoeveel je wilt besteden. Voor een boom van degelijke grootte gaan de prijzen vanaf 60-70 euro. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op kunstkerstbomen.nl voor een uitgebreid aanbod van namaak kerstbomen en andere kerstornamenten.

Materialen?

In het algemeen zijn ze gemaakt van PVC. Het goede nieuws over nep is dat ze allemaal brandveilig moeten zijn.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020