Excite

Navigatiesysteem brengt je overal!

De laatste jaren heeft het navigatiesysteem een enorme vlucht genomen. Steeds meer opties en de schermen worden ook groter. Is het dan echt tijd geworden om je vertrouwde papieren kaart in te leveren?

Makkelijker kan het eigenlijk niet. Je zet het beeldscherm aan, toetst een adres in en het systeem geeft precies aan waar je langs moet. Er zijn verschillende aanbieders van navigatiesystemen, met allemaal een andere weergave. Het is dus noodzakelijk in de winkel al te kijken welke weergave het beste bij je past.

Navigatiesystemen bieden ook steeds meer opties. Gaven ze vroeger enkel de af te leggen route weer, tegenwoordig is er een scala aan opties bijgekomen. Zo houden ze bij waar files staan, en leiden je om als je in een file terecht dreigt te komen. Let er wel op dat dit vaak betaalde diensten zijn. Ook snelheidscontroles worden weergegeven op het systeem. Het is wel wenselijk de software up to date te houden als je altijd wilt weten waar de flitspalen staan!

In de meeste gevallen is er een kaart bijgeleverd met de Benelux erop. Wil je ook in de rest van Europa of zelfs de rest van de wereld snel en makkelijk op de plaats van bestemming aankomen, dan zul je kaarten bij moeten kopen. Deze kaarten worden geleverd op een geheugenkaart en kun je zo in je systeem zetten.

Let bij een aankoop wel op het voorraam van je auto. Veel auto’s hebben warmtewerende ruiten en dit kan problemen opleveren bij het ontvangen van het signaal. Informeer hier dus goed naar!

Afbeelding: Flickr account eirikso

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021