Excite

Neem prachtige momenten op je videocamera op

Vroeger was het best een gedoe om een filmpje op te nemen. Nu is dat allemaal anders. De tijd dat we een cassettebandje in een videocamera stopten is voorbij. De hedendaagse videocamera’s zijn uitgerust met harde schijven of je kunt er een dvd in stoppen. Zo kun je uren opnemen zonder dat je de ‘band’ hoeft te verwisselen.

Videocamera’s zijn er in alle soorten en maten. Eigenlijk kunnen we wel stellen dat het formaat steeds compacter wordt. Ook leveren ze allemaal digitaal beeld, scherpere beelden voor een nog mooiere belevenis! Deze beelden nemen veel ruimte in beslag, vandaar dat de bestanden op een harde schijf kunnen worden gezet. Deze bestanden zijn met meegeleverde software eenvoudig over te zetten naar een pc. Andere camera’s nemen beelden op via een dvd schijf. Mocht je met bewerkingssoftware aan de slag willen dan is dat vaak bij te kopen, op die manier kun je makkelijk eigen film maken!

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een videocamera is de manier waarop hij kan worden aangesloten. Is dit bijvoorbeeld via een HDMI aansluiting dan moet je tv of computer ook een dergelijke aansluiting hebben. Kijk ook naar de kwaliteit van de beelden. Bij veel videocamera’s kun je zelf de kwaliteit van de opnames instellen, maar hoe hoger de kwaliteit des te minder uren aan beeld er op de harde schijf of dvd schijf kan.

Wel is het aan te raden een extra accu aan te schaffen, de huidige camera’s zijn echte stroom verbruikers. Ook een stevige tas om de camera en accessoires in op te bergen verdient aanbeveling.

Afbeelding: Flickr account Joe Shlabotnik

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021