Excite

Neil Young ontwikkelt muziekspeler

Neil Young heeft een muziekspeler ontwikkeld met de naam Pono. De muzikant kon geen financiering vinden voor de productie van de draagbare muziekspeler, die in hoge kwaliteit muziek kan afspelen. Via de crowdfunding-website Kickstarter kreeg hij binnen een uur het benodigde geld bij elkaar. Voor een kleine 400 dollar kun je binnenkort eigenaar worden van de Pono. Muziek die in hoge kwaliteit is opgenomen zul je kunnen gaan kopen in de PonoMusic-muziekwinkel.

Geluidskwaliteit Pono

De Pono is een klein apparaatje dat iets weg heeft van een reep Toblerone. De geluidskwaliteit van de muziekspeler komt meer in de buurt van hightech elektronica, dan mp3-spelers en mobiele telefoons. Zogenaamde ‘audiofielen’ zullen dus zeker geïnteresseerd zijn in de iPod-concurrent van Neil Young, maar of mensen van hun goedkopere muziekdragers zullen afstappen? Daar wordt door veel critici aan getwijfeld.

Ziel van muziek

Volgens Neil Young was het hard nodig dat de kwaliteit van muziek meer aandacht krijgt. “Alsof mensen zwart-wit-kopieën van de Mona Lisa kopen. In het digitale tijdperk is de kwaliteit van video gestegen, maar van muziek tot de bodem gezonken. De jeugd hoort niet meer de ziel van de muziek zoals wij die hoorden op lp’s.”

PonoMusic

Hoe goed de geluidskwaliteit van Pono precies gaat worden is nog niet geheel duidelijk. De Volkskrant vermoedt dat het gaat om ongecomprimeerde nummers van cd-kwaliteit en hoger (1411 kbps, 44,1KHz, 16 bit). Het interne geheugen van de Pono zal op 128 GB liggen. Het is ook nog niet duidelijk hoeveel de muziek in de PonoMusic-muziekwinkel gaat kosten. Het zal nog even duren voordat de Pono ook echt in de winkels ligt: de muziekspeler gaat binnenkort pas in productie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021