Excite

Een nieuw zonneschermdoek moet UV-werend zijn

Er zijn verschillende soorten zonneweringen. Een kwalitatieve buitenzonnewering houdt negentig procent van het zonlicht en de zonnewarmte buitenshuis. Verticale screens dekken daarbij het glas van onze ramen volledig af. Bij kleinere ramen zijn klassieke uitvalschermen voldoende om jezelf en je interieur te beschermen. Voor schaduw op je terras kies je het best voor een knikarmzonnescherm met acryl zonneschermdoek. In al deze gevallen is de kwaliteit van het zonneschermdoek van uiterst belang om zowel het zonlicht als de zonnewarmte doeltreffend te weren. Met welke tips en voorschriften houd je rekening bij de aankoop van een nieuw zonneschermdoek?

Nieuw zonneschermdoek na tien jaar gebruik

De levensduur van ons zonneschermdoek hangt in belangrijke mate af van het correct gebruik ervan. Eventuele automatisatie kan de levensduur van het zonnescherm gevoelig verlengen. Na gemiddeld tien jaar is een zonnescherm aan vervanging toe.

Kies voor een UV-werend zonneschermdoek

Bij de keuze van een nieuw zonneschermdoek of screen, worden nog altijd fouten gemaakt. De hoeveelheid licht die een nieuw zonneschermdoek doorlaat, is belangrijk. Kies je een nieuw zonnedoekscherm in een showroom, dan krijg je meestal een verkeerd beeld van de hoeveelheid licht dat het zonneschermdoek doorlaat. Bij de keuze denk je al vlug dat het zonneschermdoek te weinig licht zal doorlaten. Niet alleen de kleur en de hoeveelheid licht dat een nieuw zonneschermdoek doorlaat is van belang, het moet zeker ook voldoende UV-werend zijn om de schadelijke ultraviolette stralen van de zon te filteren.

Gebruik nooit hogedrukreiniger

Je zonneschermdoek met een hogedrukreiniger onderhouden is ten zeerste af te raden. Het veroorzaakt namelijk onherstelbare schade aan het doek. Gebruik liever een gespecialiseerd reinigingsproduct of bruine zeep met water.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019