Excite

Zoek je een nieuwbouwhuis te koop? Lees dan eerst deze tips

Bij een nieuwbouwhuis dat te koop staat, moet je net weer even op andere dingen letten dan bij een bestaand huis voordat je het aanschaft. Tijdens de bouw moet je bijvoorbeeld goed in de gaten houden dat er geen onverwachte meerkosten zijn en dat alles volgens plan verloopt. Ook kan er vertraging ontstaan in de bouw van je nieuwe huis waardoor je misschien plotseling een tijdje ander onderdak moet zien te vinden. Het kopen van een nieuwbouwwoning kan dus voor extra onzekere factoren zorgen. Bezoek daarom de volgende websites om je beter voor te bereiden.

Lees de tips van Vereniging Eigen Huis

Op de website van Vereniging Eigen Huis vind je een handig stappenplan voor als je een nieuwbouwhuis gaat kopen. Als je op www.eigenhuis.nl klikt op het tabblad nieuwbouw en daarna op de link nieuwbouwhuis kopen vind je een handig overzicht van de voor- en nadelen van een nieuwbouwwoning of bestaande woning. Zo kun je voor jezelf nagaan of je echt op zoek moet gaan naar een nieuwbouwhuis dat te koop staat of beter een bestaand huis kan kopen. Verder geeft Vereniging Eigen Huis handige tips voor het bepalen van je budget, het vinden van een woning, het afsluiten van het koopcontract, de keuze van een hypotheek, het verloop van de bouw en de uiteindelijke oplevering. Dit is dus zeker een website die je moet bezoeken als je erover denkt om een nieuwbouwhuis te gaan kopen.

Tips van de Rijksoverheid

Ook de Rijksoverheid geeft tips over rechten en plichten bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Wat zijn bijvoorbeeld je rechten als koper? En wil je in plaats van het zoeken naar een nieuwbouwhuis dat te koop staat liever een huis zelf laten bouwen? Ook daar geeft de Rijksoverheid informatie over op haar website www.rijksoverheid.nl. Via de tab onderwerpen moet je even klikken op koopwoning, daarna vind je in de linkerbalk nieuwbouwwoning kopen. Als je daar op klikt kom je bij de informatie over het kopen van een nieuwbouwwoning.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020