Excite

Nieuwe LCD tv

LCD (Liquid, Crystal Display) is de meest voorkomende techniek als het gaat om televisie kijken. Naast LCD tv’s zijn er ook plasma toestellen. Als je een LCD tv wilt kopen zijn er verschillende factoren die je keuze kunnen bepalen. Hieronder staan een aantal eigenschappen van LCD tv’s.

Er zijn nogal wat verschillen tussen een plasma televisie en een LCD tv. Een LCD tv heeft over het algemeen een scherp en helder beeld , terwijl een plasma tv een realistischer beeld weergeeft. Een LCD tv is minder contrastrijk dan een plasma tv, lichter en heeft een lager energieverbruik. Wel is een LDC tv gevoeliger voor slecht kabelsignaal.

Naast de reguliere LCD tv’s waarvan het scherm wordt verlicht via een zogenaamde CCFL, zijn er ook LCD tv’s waarvan het scherm wordt verlicht via LED-verlichting. Deze televisies worden LED tv’s genoemd. De LED tv is aan een grote opmars bezig. Die is te danken aan de specifieke voordelen die de LED tv heeft ten opzichte van de traditionele LCD tv. Het belangrijkste voordeel is het lagere energieverbruik (tot wel 50 procent minder).

De nieuwste ontwikkeling op tv gebied is 3D. Diverse tv’s hebben de mogelijkheid van 3D weergave. Er zijn ook tv’s die 3D-ready zijn, dit betekent dat deze door middel van een optionele 3D-kit geschikt te maken zijn voor 3D weergave. Er is nu namelijk nog vrijwel geen aanbod van tv uitzendingen in 3D.

Om te komen tot jouw juiste keus is het handig reviews van verschillende tv’s te bekijken. Hier staat alles te lezen over de positieve en negatieve ervaringen van consumenten.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Alpha

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019