Excite

De oma fietsen zijn terug: modern, statig en betaalbaar

Oma fietsen zijn weer helemaal terug als damesfiets. De nieuwe oma fietsen zijn modern en betaalbaar. De oma fietsen zijn nog steeds klassiek en eenvoudig, met hier en daar wat moderne aanpassingen. De moderne oma fietsen hebben nog steeds een klassiek recht en hoog stuur, dichtbij het zadel. De kettingkast is afgesloten en er zit een jasbeschermer op de oma fietsen. Oma fietsen hebben een Shimano terugtrapremnaaf. Op sommige oma fietsen zit een versnellingsnaaf.

Oorsprong

De oma fietsen worden vaak beschreven als de typisch Hollandse fietsen, maar niets is minder waar. De eerste oma fietsen werden gemaakt in Engeland en tegen het eind van de 19e eeuw werd deze overgenomen door Hollandse fietsfabrikanten. Later zijn er steeds meer Nederlandse details verwerkt in de oma fietsen. In de jaren 60 werd de populariteit van de oma fietsen minder door de opkomst van de sportfiets. Het model van de oma fietsen is wat aangepast, maar nog steeds statig.

Model

De typische oma fietsen hebben een gebogen buis tussen de zadelbuis en de balhoofdbuis. Verder hebben oma fietsen een extra lage instap en de balhoofdbuis is langer. Het model van oma fietsen geeft een ontspannen, comfortabele en statige houding. Het lijkt hierdoor de berijdsters (of berijders) op oma fietsen over de weg zweven.

Kwaliteit

Echte goede oma fietsen zitten technisch goed in elkaar. Oma fietsen hebben een zwaar frame waardoor ze een betere wegligging hebben. Echte oma fietsen hebben een staande achtervork met brede ovale buis ter hoogte van het spatbord. Verder kan je perfecte oma fietsen herkennen aan de kogellager trapas. Goede oma fietsen zijn te koop vanaf een bedrag van 200,- euro. Goedkopere oma fietsen hebben vaak een BSA-trapas.

Maten

Oma fietsen zijn verkrijgbaar in de maten 20 inch, 24 inch, 26 inch en 28 inch. De kleinste oma fietsen zijn aan te schaffen vanaf een lengte van 1,15 meter en de grootste oma fietsen vanaf de lengte 1,55 meter.

Stijlvol

De oma fietsen zijn weer terug van weg geweest. Hier en daar zijn de oma fietsen wat gemoderniseerd, ondanks dat zijn oma fietsen nog steeds een stijlvolle verschijning. Oma fietsen zijn comfortabel, gezond voor de rug en betaalbaar.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020