Excite

Veilig online een digitale camera kopen

Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om online een digitale camera te kopen. Er zijn heel veel aanbieders van digitale camera's. De ene nog goedkoper dan de andere. Maar hoe kies je de beste camera voor jou?

Welke eisen stel je aan een camera?

Belangrijk is dat je weet wat voor een soort camera zoekt. Bij online shopping kun je immers niet even een verkoper om advies vragen. Wanneer je een camera gaat zoeken, is het belangrijk om jezelf de volgende vragen te stellen:

1. Wat wil je met de camera doen?

Ben je op zoek naar een kleine camera voor je vakantiekiekjes? Dan is een spiegelreflexcamera niet de handigste optie. Ben je juist van plan om van fotografie je hobby te maken, dan biedt een compactcamera je waarschijnlijk te weinig en is een instapmodel spiegelreflexcamera een beter idee. Het is dus afhankelijk van waarvoor je de camera wilt gaan gebruiken, welke camera je aanschaft. Kijk hiervoor ook naar de specificaties van de camera's: deze geven goed weer voor welke omstandigheden de camera het meest geschikt is.

2. Wat is je budget?

Je budget is uiteraard ook belangrijk bij het kopen van een camera. Passen de eisen binnen je budget of moet je compromissen sluiten? Voor 200 euro heb je bijvoorbeeld een mooie compactcamera. Hier kun je echter geen spiegelreflexcamera voor kopen.

Veilig kopen

Je kunt camera's op veel webshops kopen. Ook op sites als Marktplaats worden camera's verkocht. Een camera kopen kan goed, maar je moet daarbij wel opletten of de verkoper betrouwbaar is. Dit kun je op meerdere manieren onderzoeken. Staat het label van Thuiswinkel waarborg op de webshop? Dan kun je ervan uitgaan dat de site betrouwbaar is.

Weet je dat de buurvrouw weleens op de site besteld heeft? Dan kun je haar vragen hoe de bestelling en de afhandeling ging. Deden ze moeilijk of juist niet? Kun je de camera op komen halen of wil de verkoper per se opsturen? Hier kan sprake zijn van verkeerde bedoelingen. Dit hoeft niet. Misschien wil de verkoper geen vreemde mensen aan de deur.

Staat de rekening waar het geld naar overgemaakt moet worden op een andere naam? Ook hier kan sprake zijn van verkeerde bedoelingen. Het is altijd verstandig om de naam van de verkoper of webshop te zoeken met zoekmachines. Als het niet goed aanvoelt, ga dan niet met de webshop of de verkoper in zee.

Vergelijkingssites

Vaak kun je met vergelijkingssites als kieskeurig.nl zien waar de camera die jij wil, het goedkoopste is. Dit kan soms tientallen euro's schelen. Het loont dus zeker.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020