Excite

Online een fotoboek maken

Leg je herinneringen vast door online een fotoboek te maken en af te drukken, bijvoorbeeld van je bruiloft of van een bijzondere vakantie. Daarnaast is een fotoboek een leuk cadeau voor vrienden of familie. Online een fotoboek maken scheelt een hoop knip-, plak- en lijmwerk, omdat je direct je digitale foto’s kunt gebruiken. Een printbedrijf drukt je fotoboek dan af in een mooi album of schriftje.

Waarom online fotoboek maken?

Met de opkomst van digitale fotografie hebben veel meer mensen de beschikking over een betaalbare camera van prima kwaliteit. Doordat je foto’s gewoon op je computer kunt laden, kun je onbeperkt foto’s maken zonder zorgen over kosten van het afdrukken. Daarnaast zijn ook de mogelijkheden en kennis van het bewerken van foto’s toegenomen. Het is niet gek dat we ook de look en feel van het fotoboek in eigen hand willen houden. Een online fotoboek maken is daarom perfect om de foto’s naar jouw smaak te presenteren.

Tips om fotoboek te maken

Er zijn erg veel online aanbieders van fotoboeken, ieder met eigen mogelijkheden. En ondanks dat het uiterlijk van je fotoboek natuurlijk erg afhankelijk is van je smaak, hebben we toch een aantal algemene tips voor je op een rij gezet.

  • - Zorg voor voldoende variatie in je foto’s: varieer in lengte- en breedtefoto’s, foto’s op verschillende momenten van de dag en een mooie selectie van mensen, dieren en landschappen. Pas op met te veel of te weinig resolutie: dit kan zorgen voor onscherpe fotoboeken.
  • - Probeer je pagina’s verschillend in te delen. Geef mooie foto’s een bladzijde voor zichzelf en andere foto’s met twee tot zes foto’s tegelijk op een pagina. Pas op met verschillende achtergronden: uiteindelijk moet de aandacht op je foto’s liggen en niet op de opmaak van je fotoboek. Natuurlijk is het wel erg mooi om je eigen foto’s als achtergrond te gebruiken.
  • - Maak vooraf een selectie van je mooiste foto’s. Dit geeft je meer tijd om te beslissen welke foto’s in je fotoboek terecht moeten komen. Daardoor kun je een weloverwogen keuze maken en heb je tijd om foto’s te bewerken als dat nodig is. Zet ze ook bij elkaar in een mapje op je computer: zo hoef je niet steeds te zoeken.

Het beste fotoboek

Het beste fotoboek aanschaffen? Dan is het afhankelijk van jouw eisen. Zo staat Webprint.nl bekend om de snelheid en scherpe prijs - kwaliteit verhouding. De fotoboeken van HEMA zijn duurder, maar hebben natuurlijk de vertrouwde HEMA-kwaliteit en service. De meest uitgebreide software vind je bij Fotofabriek en Fotogoed. Deze aanbieders bieden veel mogelijkheden voor het bewerken van foto’s.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021