Excite

Opbergtips voor een klein huis

Kleine huizen of studentenkamers zijn leuke starterswoningen, maar helaas raken ze vaak snel vol met meubels en spullen die je door de tijd heen verzameld. Met deze tips kun je een kleine woning inrichten zonder dat je veel van je persoonlijke spullen moet verplaatsten naar een berging of moet doneren aan een goede doel.

Kleding en schoenen

Een klein huis betekent minder ruimte voor een kledingkast. Kies daarom voor dunne kleerhangers, zodat je meer kwijt kunt in het hanggedeelte van je kast. Bevestig een schoenenrek aan de zijkant van je kast of aan de achterkant van je deur, zodat je overzichtelijk je schoenen bij elkaar kunt opbergen. Soms is het handig om extra planken in je kast toe te maken, zodat je meer legruimte creëert.

Gebruik de ruimte onder je bed

In studentenkamers kun je snel ruimte creëren door een hoogslaper aan te schaffen. Zo blijft het vloeroppervlak vrij voor andere meubels, bijvoorbeeld een gezellige zithoek. Is je plafond te laag of heb je liever een normaal bed, zorg dan voor speciale opbergbakken die onder je bed passen. Handig voor beddengoed en bijvoorbeeld wintersportkleding.

Opbergdozen

Probeer losse rommeltjes bij elkaar te houden in opbergdozen. Vooral losliggende papieren kunnen snel een rommelige indruk wekken; zeker in een klein huis. Het is gemakkelijk opruimen als alles een vaste plak heeft. Opbergdozen kun je stapelen onderin of bovenop kasten waar ze uit het zicht staan. Plak een sticker op de voorkant zodat je weet wat erin zit.

Wasmanden

Bij het inrichten van een klein huis is het belangrijk dat je ruimte hebt voor rondslingerende kleding. Schaf een dressboy aan of reserveer een stoel waar je gedragen kleding overheen kunt hangen. Zorg ook voor een grote wasmand, zodat je vuile kleding op één plek kunt verzamelen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020