Excite

Verkoop of koop een huis tijdens de Open Huizen Dag

De woningmarkt beweegt op het moment veel trager dan een aantal jaar geleden. Verkopers moeten vaak veel meer uit de kast halen, om hun huis te verkopen. En hoewel het een kopersmarkt is, kan het ook voor kopers moeilijk zijn om een geschikt huis te vinden, tegen de juiste prijs. Gelukkig kan de Open Huizen Dag daarbij helpen.

Gluren bij de buren

Wie normaal gesproken een huis wil kopen, bekijkt dit vaak eerst via een afspraak met de makelaar. De Open Huizen Dag biedt mensen een laagdrempelige manier om een huis te bekijken; tijdens Open Huizen Dag stellen bepaalde verkopers hun huis open voor publiek, waardoor je zonder afspraak langs kunt gaan. Het is helemaal vrijblijvend, veel mensen gebruiken Open Huizen Dag ook als een uitje om eens te kijken bij een huis waar ze al lange tijd heel nieuwsgierig naar zijn.

Voordelen kopers

Meedoen aan de Open Huizen Dag heeft veel voordelen voor verkopers. Zo kunnen ze hun huis bij een groter publiek onder de aandacht brengen. Er wordt altijd veel reclame gemaakt voor deze dag en ook op websites als funda.nl wordt aangegeven dat een huis op een bepaalde dag open huis heeft.

Deelname aan de Open Huizen Dag is niet gratis; daarvoor wordt een bijdrage gevraagd die per jaar kan verschillen. De bijdrage dient als vergoeding voor onder meer de posters en reclamematerialen die ten behoeve van Open Huizen Dag in en bij een huis worden geplaatst. Uiteraard zit er ook een stukje winst in voor de makelaar. Daarnaast is het wel belangrijk dat je als verkoper die dag ook in het huis aanwezig bent om mensen rond te leiden en vragen te beantwoorden.

Dagje uit

Voor veel mensen is Open Huizen Dag een leuk dagje uit, een mooie gelegenheid om meerdere huizen op één dag te bekijken, een praatje te maken met de eigenaars en zo kijken of er misschien een huis bij zit dat hen aanspreekt. Dat dit voor veel mensen een dag uit is, betekent vaak wel dat slecht weer funest kan zijn voor de opkomst en dus de resultaten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020