Excite

Een opklapbare hometrainer: ideaal voor mensen met plaatsgebrek

Hometrainers zijn er in alle modellen, formaten en prijsklassen. Maar op wat moet je nu letten bij de aankoop van een opklapbare hometrainer? En welk prijskaartje hangt er aan vast?

Opklapbare hometrainer met met ruggensteun

Beschik je met een opklapbare hometrainer over dezelfde trainingsmogelijkheden dan met een klassieke model? Een opklapbare hometrainer is de ideale oplossing voor diegenen die thuis over weinig plaats beschikken. Kies dan wel voor een opklapbare hometrainer met ruggensteun om rugklachten te voorkomen. De meeste van deze hometrainers beschikken over twee kleine wieltjes om het opbergen te vergemakkelijken.

Alle mogelijkheden van klassieke hometrainer

Een opklapbare hometrainer beschikt over dezelfde mogelijkheden als een klassiek exemplaar. Hij is uitgerust met verschillende weerstandsniveaus, een trainingscomputer om onze snelheid, afgelegde afstand, trainingstijd en het aantal verbrande calorieën te meten. Het zadel is verstelbaar om de opklapbare hometrainer aan je lichaamslengte aan te passen.

Kies voor een magnetisch remsysteem

Een hometrainer werkt niet geruisloos. Kies daarom voor een magnetisch remsysteem. Koop een opklapbare hometrainer bij voorkeur in een gespecialiseerde sportzaak, waar je op deskundig advies kunnen rekenen. Opklapbare hometrainers zijn er in alle prijsklassen. De prijzen van een goede opklapbare hometrainer variëren van 129 tot 169 euro.

Ergonomie en stabiliteit erg belangrijk

Ergonomie en stabiliteit zijn van belangrijk, ook bij een opklapbare hometrainer. Ergonomie zorgt er voor dat we in de beste houding en met zo weinig mogelijk lichamelijke ongemakken van de hometrainer kunnen genieten. Kies voor een stabiele hometrainer, die verhoogt de veiligheid en een aangenaam fietscomfort. Onstabiele (opklapbare) hometrainers vragen intens onderhoud en zijn sterk onderhevig aan slijtage.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020