Excite

Oude apothekersflessen in huis

Op zoek naar leuke woonaccessoires? Je kunt je huis opfleuren met oude apothekersflessen. Deze flessen van gekleurd glas passen in bijna ieder interieur, maar vinden we het meeste in brocante woonstijlen terug. Zo worden apothekersflessen gebruikt als bloemenvaas, maar ook gewoon in de keuken, om bijvoorbeeld pasta en rijst in op te bergen.

Tweedehands oude apothekersflessen

Weet jij wel een leuke plek voor gekleurd glas in je interieur? Dan kun je via verschillende kanalen tweedehands oude apothekersflessen kopen. Zo is marktplaats.nl een goede plek om te beginnen. Hier kun je vaak voor een prikkie leuke brocante woonaccessoires kopen, waaronder tweedehands apothekersflessen. Omdat oud glas erg broos kan zijn is het wel een goed idee om je aangeschafte flessen zelf op te halen, in plaats van te versturen.

Oude apothekersflessen kopen

Behalve via marktplaats.nl kun je ook zelf op pad om oude apothekersflessen te kopen. Zo zijn de flessen een populair item in veel woon- en interieurwinkels. Ook de Hema heeft een aantal keren apothekersflessen in de collectie gehad. Weliswaar gaat het om nieuwe flessen, maar zeker als gebruiksvoorwerp niet minder mooi. Oude apothekersflessen zijn soms ook zo waardevol dat je ze in antiekwinkels tegenkomt. Controleer wel goed of de originele labels er op zitten en of ze handgeblazen zijn.

Wat kost een apothekersfles?

De prijs van apothekersflessen kan er uiteenlopen. Zo zul je voor antieke flessen met bijzondere etiketten vaak meer moeten betalen dan voor een nieuwe apothekersfles van de IKEA. Hou er rekening mee dat je ook het formaat van de fles een rol speelt bij het bepalen van de prijs. Over het algemeen zul je voor gekleurde apothekersflessen van twintig tot dertig centimeter tussen de 7 euro en 20 euro per stuk moeten betalen. Voor grotere flessen of apothekersflessen met dop of bijzondere vorm zijn prijzen tot vijftig euro geen uitzondering.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021