Excite

Parket: een echte sfeermaker voor je huis

Ga je verhuizen of is je huidige woning toe aan een flinke opknapbeurt? Waarom geen nieuwe parketvloer? Een houten vloer knapt je huis in één keer op. Het is een sfeervolle en stijlvolle smaakmaker voor je interieur. Parket is een tijdloze vloerbedekking die, mits goed onderhouden, jaren meegaat en zelfs de waarde van je huis kan verhogen.

Wat is parket?

Parket is een verzamelnaam voor allerlei massief houten vloeren, bestaande uit verschillende onderdelen die in elkaar passen vaak via houtverbindingen zoals een messing en een groef. Parket is verkrijgbaar in veel verschillende houtsoorten die variëren in prijs en kwaliteit.

Verschillende soorten parket

Parket is van oorsprong van massief hout. Het wordt in één keer gelegd en afgewerkt door middel van een olie-, was- of laklaag. Voor de duurzaamheid van een parketvloer zijn tegenwoordig andere samenstellingen van het hout verkrijgbaar. Deze veranderingen zijn voornamelijk gekomen om te zorgen dat invloeden van vocht en temperatuurwisselingen niet uitdraaien op scheuren en kieren in de vloer. Ook is veel parket tegenwoordig al afgewerkt in de fabriek, waardoor een parketvloer leggen een minder tijdrovend karwij is geworden dan vroeger.

Net even anders: laminaat

Een afgeleide van parket is een laminaatvloer. Dit zijn afgewerkte vloerdelen die zonder lijm in elkaar geklikt kunnen worden. Laminaat bestaat vaak uit een deel kunststof en een deel hout. Het verschil is aanzienlijk als je kijkt naar de prijs. Ook is laminaat wat onderhoudsvriendelijker dan een massief houten parket. Dat komt omdat laminaat veel minder onderhevig is aan het klimaat in huis.

Het onderhoud van een parketvloer

Parket is goed te onderhouden, mits het goed gelegd is. De manier waarop het hout verzorgd moet worden, is grotendeels afhankelijk van de afwerking. Ook de onderlaag van het parket is van belang. Laat het hout voor het leggen ook een aantal dagen rusten in de woning. Zo kun je zien hoe je parketvloer reageert op het klimaat in je woning.

Creëer sfeer in je huis met parket

Ben jij klaar voor een mooie houten vloer? Door de ontwikkelingen op het gebied van vloerbedekking de afgelopen jaren wordt het steeds makkelijker en betaalbaarder om een houten vloer in je woning te hebben. Laat je eens informeren bij de speciaalzaak en wellicht heb jij binnenkort ook zo'n prachtig parket in de woonkamer.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020