Excite

Personaliseer je telefoon met ringtones

Je telefoon is natuurlijk al heel persoonlijk, maar als je wilt, kun je deze nog veel persoonlijker maken. Onder meer door je eigen wallpaper in te stellen, maar ook door je eigen ringtones toe te voegen. De mogelijkheden zijn tegenwoordig onbeperkt: van hitsongs tot oude klassiekers en van conventionele telefoongeluiden tot bijvoorbeeld hinnikende paarden. Ringtones zijn bovendien zelf te maken. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is een programma als iTunes.

Ringtones zijn niet heel duur, maar om het overzichtelijk en betaalbaar te houden, kan het toch handig zijn om je ringtones een beetje met zorg uit te kiezen. Luister ze eerst een paar keer voor je ze download. Sommige liedjes zijn heel erg leuk, maar in de vorm van een ringtone gaan ze al snel irriteren. Hetzelfde geldt voor grapjes of uitspraken die zijn omgezet in ringtones.

Kies uiteindelijk de ringtone die je het leukste vindt en zet die op je telefoon. Doe dat het liefst via de computer. Als dat niet kan, dan zul je gebruik moeten maken van een ringtonedienst. Natuurlijk is dat ook geen probleem, als je maar goed oplet dat je dan niet direct een abonnement aangaat. Soms is het bestellen van één download direct een aanvraag voor een wekelijks nieuwe ringtone en dat kan al snel behoorlijk in de papieren gaan lopen. Bovendien is wekelijks een nieuwe ringtone helemaal niet praktisch!

Afbeelding: Flickr account William Hook

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020