Excite

Piet Hein Eek ontwerpt voor Ikea

  • © Getty Images
Piet Hein Eek gaat aan de slag voor Ikea. De ontwerper heeft een overeenkomst gesloten om verschillende ontwerpen te maken voor het Zweedse meubelbedrijf. Zijn ontwerpen zullen vanaf 2017 in verschillende landen verkocht worden. Dit heeft het Eindhovens Dagblad dinsdag gemeld.

Piet Hein Eek staat vooral bekend om zijn meubelontwerpen. De man, die afkomstig is uit Eindhoven, zal zich echter voor Ikea niet beperken tot meubels. Hij zal ook gebruiksvoorwerpen gaan ontwerpen, waaronder lampen, bestek en vazen. Het is de bedoeling dat hij massaproducten maakt die niet aanvoelen als massaproducten.

Het is niet voor het eerst dat Ikea een grote ontwerper inschakelt om te helpen bij ontwerpen. Eerder werd bijvoorbeeld ook al industrieel ontwerper Hella Jongerius ingeschakeld. Daarnaast is het de bedoeling dat er collecties van de hand van mode-ontwerpers komen.

Ikea is de laatste tijd druk bezig met allerlei veranderingen en vernieuwingen. Eerder deze maand maakte het bedrijf al bekend dat er bijvoorbeeld geen frisdrank meer geschonken zou worden in de filialen van Ikea. Ook zou het eten 'verduurzaamd' worden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021