Excite

Aparte plantenbakken in je tuin

Met plantenbakken is het makkelijk om je tuin net die stijl te geven die jij zoekt. Ga je voor strak, kleurrijk of zelfs klassiek. Je hebt ze in alle kleuren, maten en stijlen. Plantenbakken in je tuin zijn ook ideaal om b.v. groenten en fruit in te planten. Vooral kinderen zijn hier dol op. We bekijken hier een aantal leuke ideeën en tips om je tuintje om te toveren tot een waar paradijs.

Moestuintje

Heb je kinderen en wil je ze laten kennis maken met de natuur, dan is een moestuintje een perfect idee. Heb je een kleine tuin dan zijn plantenbakken erg handig om te gebruiken. Er zijn veel spulletjes, die waarschijnlijk gewoon rondslingeren in je garage, die je kunt gebruiken als plantenbak. Je hoeft dus niet perse een aparte plantenbak te kopen voor het moestuintje van je kinderen. Denk b.v. aan houten groentenkistjes of gewoon een emmertje. Op die manier heeft je kindje een eigen plekje in de tuin en hoef je ook niet bang te zijn dat je kind een beetje opschuift en plotseling net een van je favoriete plantjes weg harkt. Plant b.v. aardbeitjes, framboosjes, bessen of (doornloze) bramen. Die groeien goed in potten en als ze eenmaal gegroeid zijn dan kunnen de kinderen ze plukken en lekker opsnoepen.

Kleuren en stijlen

Heb je nog oude plantenbakken liggen dan kun je die opfrissen door ze een likje verf te geven. Verf ze in donkere matte kleuren voor een stijlvol effect. Ga je voor felle kleuren, kies dan voor hoogglans verf. Laat de kinderen ook hun eigen plantenbakjes verven en versieren. Op die manier zullen ze langer aandacht hebben voor hun plantjes. Ze hebben immers alles zelf gemaakt. Van plantenbak tot plant. Wil je toch liever een plantenbak kopen, dan zijn er genoeg sites op het internet waar je kunt slagen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021