Excite

Politie brengt inbraak in kaart

Voortaan kun je precies zien wanneer er in de afgelopen drie maanden is ingebroken is bij jou in de buurt. De politie brengt namelijk alle woning inbraak in kaart op een nieuwe website. Handig om te zien hoe veilig jouw buurt is, maar de politie ziet liever dat we ons huis beter beveiligen. Door de ware getallen over inbraak te laten zien, hopen de dienders dat bewoner alerter worden en zelf actie ondernemen om woninginbraak te voorkomen.

Website: inbraak in kaart

De website die de inbraak in kaart brengt is te vinden op politie.nl. Het werkt heel simpel: je voert je postcode in, laat de website het werk doen en direct op je scherm zie je wanneer de meest recente woninginbraken zijn geweest. Nieuwe inbraken worden binnen 24 uur online gezet. Uiteraard gaat het alleen om inbraken waarvan aangifte is gedaan.

De informatie over de inbraken is overigens minimaal. Zo worden inbraken in schuurtjes en bergingen niet meegerekend en ook het exacte adres van de inbraak is, in verband met de privacy, niet te achterhalen.

Woninginbraken cijfers

Bij veel mensen is niet bekend dat er jaarlijks maar liefst 91.000 woninginbraken zijn. Cijfers waar minister Opstelten van justitie niet blij mee is. Door middel van goede voorlichting wil de minister dit aantal terugdringen. De website van de politie is daar een voorbeeld van. Als de website aanslaat wil de politie ook andere soorten crimineel gedrag in kaart brengen, zoals auto-inbraken en fietsendiefstal.

Woninginbraakpreventie

Geschrokken van de inbraak in kaart in jouw buurt? Laat je dan eens goed informeren over de mogelijkheden voor woninginbraakpreventie. Regelmatig organiseren politie, gemeente en woningcorporaties voorlichtingsavonden over het voorkomen van woninginbraak. Zelf kun je ook maatregelen nemen, zoals een timer op je verlichting en goede sloten op deuren en ramen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021