Excite

Prijs koopwoningen blijft stijgen

  • © Getty Images
Het lijkt nog steeds de goede kant op te gaan met de huizenmarkt. Ook in februari bleven de prijzen van koopwoningen stijgen. Bestaande koopwoningen gingen in die maand 2,4 procent omhoog in prijs in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.

Dit is nu al de elfde maand op rij dat de huizenprijzen stijgen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De gemiddelde huizenprijs ligt nu op hetzelfde niveau als die van juni 2003. Dat is nog voor het hoogtepunt in 2008 en 2009. Het dieptepunt voor de huizenmarkt werd in juni 2013 bereikt. Sindsdien is er langzaam maar zeker een verbetering zichtbaar.

In vergelijking met de laagste gemiddelde prijs in 2013 zijn koopwoningen in de afgelopen maand met 3,9 procent in prijs gestegen. Het verschil met de prijs in augustus 2008 ligt echter nog op 18,4 procent en is daarmee nog steeds erg groot.

Het Kadaster maakte eerder deze week al bekend dat er in de afgelopen maand ook meer koopwoningen verkocht zijn. Afgelopen maand waren dat er 11.697 en at is een stijging van 16,8 procent ten opzichte van dezelfde maand in het afgelopen. Hoewel dit dus stevig stijgt, is ook hier het niveau van het hoogtepunt nog niet bereikt. Dat was in februari 2008, toen er maar liefst meer dan 15.000 woningen verkocht werden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021