Excite

Wat is de prijs van een tuinhuis?

Te weinig opbergruimte. Een tuinhuis kan een uitkomst bieden. Bijna elke huiseigenaar kent het probleem. Er is nooit genoeg opbergruimte. En soms zijn de ruimtes, zoals de kelder of de zolder, niet altijd even handig om je spullen in op te bergen. Een tuinhuis of blokhut biedt daarvoor een uitkomst. Gereedschap of een grasmaaier berg je gewoon op in een tuinhuis.

Waar dient een tuinhuis voor?

Dat je je tuinhuisje kunt gebruiken om in op te bergen is al bekend, maar een tuinhuis is ook perfect om er een kantoortje van te maken. Een extra woonruimte midden in je tuin is ook niet weg natuurlijk. Heb je je tuinhuisje geïsoleerd? Dan kun je het zelfs als sauna gebruiken. Kortom, erg handig zo'n tuinhuisje.

Wat kost een tuinhuis?

De prijs voor een tuinhuis varieert nogal. Je hebt de keuze om een tuinhuis kant-en-klaar te kopen of een tuinhuis zelf te bouwen. Kies je ervoor om een tuinhuis te kopen, dan moet je rekening houden met het materiaal waarvan je tuinhuisje is gemaakt. Je hebt meestal de keus tussen hout of beton. Een tuinhuisje kopen zal je minder kosten dan je tuinhuis helemaal zelf op te bouwen. Normaal gezien vind je al een redelijk tuinhuisje vanaf € 400 in de winkel. Kies je ervoor om je tuinhuis zelf te bouwen, dan heb je nog eens de keus om het helemaal zelf te bouwen uit ruwe materialen, of om een bouwpakket te gebruiken. Een bouwpakket komt wel goedkoper uit dan het kopen van een kant-en-klaar tuinhuis. Dit komt doordat de producenten het materiaal groot in kunnen kopen.

Tijd

Hoeveel tijd heb je nu eigenlijk nodig om je tuinhuis te bouwen? We kunnen zeggen dat het geheel van de klusser afhangt, maar er zit ook een verschil in een bouwpakket en je tuinhuis opbouwen uit ruwe materialen. Een bouwpakket wordt geleverd met op maat gesneden materiaal en met een uitgebreide instructie. Daarnaast ben je, als het goed is, verzekerd van een stevig tuinhuisje dat voldoet aan alle eisen. Kies je er toch voor om je tuinhuis helemaal zelf op te bouwen, dan zijn er bouwtekeningen verkrijgbaar die je stap voor stap helpen je tuinhuis op te bouwen. Wat tijd betreft: neem zeker een weekje vrij van je werk.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020