Excite

Hoe zit het met prijzen voor kantoorruimte?

De prijzen voor kantoorruimte worden niet geheel willekeurig vastgesteld. Ze hebben met allerlei factoren te maken. Over het algemeen worden deze prijzen berekend per vierkante meter. De prijs per vierkante meter ligt hoger naarmate de locatie beter is en er meer faciliteiten zijn. Let op: in veel gevallen zegt de vierkantemeterprijs niet specifiek iets over wat je krijgt, maar over wat je kunt krijgen. Het kan dus zijn dat je nog apart moet betalen voor verschillende faciliteiten.

Locatie, locatie, locatie

Bij het bekijken van de prijzen voor kantoorruimte zie je al snel dat de locatie belangrijk is. Dan hebben we het niet eens over 'aan de snelweg' of 'op een bedrijventerrein', maar de locatie in Nederland. In bepaalde delen van Utrecht betaal je al snel meer dan €181 per vierkante meter, terwijl je in veel delen van Groningen en Friesland minder dan €113 per vierkante meter kwijt bent. Logischerwijs betaal je in steden ook weer meer; in hartje Groningen stijgen de prijzen ook al snel boven de €181 per vierkante meter uit. Kijk bijvoorbeeld eens op huren-kantoor.nl om een idee te krijgen van prijzen voor kantoorruimte in diverse Nederlandse steden.

Bepaal je eigen budget

Natuurlijk kun je niet meer uitgeven dan je hebt. Daarom is het belangrijk om zelf je eigen budget te bepalen en dan pas te kijken wat je daarvoor kunt krijgen. Je kunt soms op verrassende wijze nog eens aan een heel voordelig plekje op een mooie locatie komen. Laat je niet overhalen om meer te betalen dan je je kunt veroorloven; een fijne kantoorruimte is belangrijk, maar het is niet de moeite om je hiervoor elke maand in de stress te werken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020