Excite

De qwerty telefoon: ultiem typegenot

Bijna iedereen loopt tegenwoordig met een smartphone rond. Logisch ook, want wat je met dat handige apparaatje kan was tien jaar geleden nog niet voor te stellen. Internetten, e-mailen, navigatie: het kan allemaal. Er is slechts één ding vrij frustrerend en dat is het toetsenbordje dat zich vaak op het aanraakscherm zelf bevindt. Maar gelukkig zijn er een hoop modellen met een volwaardig qwerty-toetsenbord.

De BlackBerry: de moeder aller toetsenbordtelefoons

BlackBerry heeft met de Storm-serie wel eens geprobeerd om telefoons af te leveren met enkel een touchscreen. Niet zo’n slimme zet natuurlijk, want de Canadese fabrikant RIM staat nu eenmaal bekend om haar toestellen met een fysiek toetsenbord. Ze zijn verkrijgbaar met het toetsenbord onder het beeldscherm geplaatst, zoals bij de Bold 9780, maar BlackBerry verkoopt ook toestellen met een uitschuiftoetsenbord, zoals de Torch 9800. Beide toestellen kun je daarom gerust een qwerty telefoon noemen.

Android en Windows Phone 7

Maar natuurlijk zit de concurrentie ook niet stil. Zo is ervoor Windows Phone 7, het mobiele besturingssysteem van Microsoft, De HTC 7 Pro beschikbaar, met een lekker groot uitschuiftoetsenbord. Maar ook als liefhebber van Android kan je kiezen voor een qwerty toetsenbord. Zo is de HTC Desire Zeen uitstekende keuze als je van een uit de kluiten gewassen toestel houdt. Wil je het allemaal iets kleiner houden, dan zou je ook kunnen kiezen voor een X10Mini Pro. Een piepklein telefoontje, maar wel met een fijn toetsenbord. Bijkomend voordeel is ook nog eens dat deze kleine rakker voor een al net zo’n klein prijsje te verkrijgen is.

Toetsenbord of niet?

Je ziet het, als je een toetsenbord wilt dan is er genoeg te kiezen. Maar bedenk je goed dat zo’n toetsenbord ook met één belangrijk nadeel komt: je toestel wordt er behoorlijk groot van. Maar goed, als je elke dag veel tijd kan besparen door het hebben van een toestel, dan kan dat het best waard zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020