Excite

Last van gluurders? Raamfolie biedt de oplossing

Het kan vervelend zijn om naast een drukke straat te wonen zonder voortuin of direct naast de ingang van je appartementsgebouw. Constant mensen die naar binnen kijken zorgt voor weinig rust en bovendien weten criminelen meteen wat je in huis hebt. Raamfolie kan een oplossing bieden voor deze problemen. Gewoon te koop bij de bouwmarkt!

Raamfolie bij de bouwmarkt

Raamfolie vind je bij de bouwmarkt. Het is een matterend stuk plakplastic, waar je niet doorheen kunt kijken. Het licht van buiten komt er nog wel doorheen. Daardoor is het ideaal voor je woning. Bij de raamfolie vind je bij winkels zoals de Praxis of bij de Gamma. Het komt vaak in verschillende printjes. Sommige mensen vinden het mooi om te spelen met het folie, door er figuren in te knippen of de bovenste rand te bewerken. Daardoor wordt het een moderne variant op vitrage, dat tevens veel makkelijker is te reinigen.

Raamfolie aanbrengen

Raamfolie aanbrengen kan lastig zijn bij grote ramen. Zorg in eerste instantie dat je ramen schoon en vetvrij zijn. Behandel ze eventueel met Glassex of spiritus. Houd een plamuurmes bij de hand om luchtbellen meteen uit het folie te strijken terwijl je het aanbrengt. Volg verder de instructies op de verpakking. Het is vaak handig om te beginnen in een hoek en zo naar het midden van het raam toe te werken. Raamfolie kun je afsnijden met een stanleymes. Pas daarbij goed op de kitrand bij het kozijn, om te voorkomen dat je deze beschadigd en schimmel aantrekt. Bij grote ramen kan het handig zijn om raamfolie bevestigen met twee personen te doen.

Design raamfolie

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van raamfolie. Het is heel makkelijk schoon te houden en het doet goed zijn werk tegen inkijk in de woning. Je zult mooi design raamfolie dan ook steeds vaker tegenkomen bij interieurzaken. Met bijzondere kleuren en patronen kun je de raambedekking helemaal aanpassen aan jouw interieur en smaak.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020