Excite

Recepten voor elektrische pan: Msemmen

In een elektrische pan kun je een hoop lekkers maken.

Wat dacht je hiervan? Recepten voor de elektrische pan: Msemmen.

Benodigdheden

  • 1 kilo meel
  • 500 gram griesmeel
  • Snufje zout
  • Lauwwarm water
  • Olie
  • Dienblad
  • Theedoek
  • Plastic (huishoudfolie)
  • Bord

Bereiding:

  • 1. Neem een grote schotel en meng hierin het meel, het griesmeel, het zout en voeg een beetje lauwwarm water toe. Kneed het goed met je handen. Ondertussen voeg je steeds lauwwarm water toe. Het geheel kneed je ongeveer 20 minuten tot het soepel en rekbaar is. Je moet het niet blijven kneden, want dan ontstaan er luchtbellen.
  • 2. Bestrijk het deeg met olie en maak kleine bolletjes ter grootte van een kleine mandarijn. Bedek de bolletjes en laat ze even rusten.
  • 3. Terwijl de bolletjes rusten, kun je het aanrecht invetten met olie. Dan pak je een bolletje dat je uitspreidt tot een grote cirkel. De cirkel moet zo dun zijn dat je de kleur van het aanrecht door het deeg heen ziet.Gebruik tijdens het werken genoeg olie en bestuif de cirkel deeg met griesmeel.Vouw de linkerkant van de cirkel in de lengte naar het midden toe. Vouw de rechterkant hierover heen. Je hebt nu een lange strook. Vouw nu de bovenkant hier over heen. Nu heb je geen strook meer, maar een klein vierkantje. Bij elke vouw bestuif je het geheel met griesmeel en smeer je er olie op. Op deze manier krijg je luchtige laagjes. Dit doe je met al het deeg.
  • 4. Besmeer een dienblad of plaat met olie. Hier leg je de vierkantjes op en dek je af met plastic.
  • 5. Pak dan een vierkantje en spreid dit uit tot een iets groter vierkant op het ingevette aanrecht. Dit doe je met elk vierkant. Smeer met je hand olie op de vierkanten en leg ze in de elektrische pan
  • 6. Draai de msemmen een aantal keer om tot ze goed gebakken zijn. Opbollen is een goed teken. Dan leg je het op een bord met een theedoek eroverheen en klaar zijn de msemmen uit de elektrische pan!
  • Eet smakelijk!

    Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017