Excite

Regel je studentenkamer

Easykamer.nl, kamerz.nl, nieuwekamer.nl en studentenkamers.nl... het zijn maar vier van de tientallen websites die kamers aanbieden voor studenten. Er worden volop huisgenoten gezocht en er lijken meer dan voldoende kamers beschikbaar. Het zou dus gemakkelijk moeten zijn een kamer te vinden. Toch zijn de kamers in grote studentensteden als Amsterdam en Groningen snel weg. Hoe voorkom je dat je naast het net vist?

Voordat je enthousiast op een kamer gaat reageren, is het belangrijk om even de zwarte lijst te checken. De zwarte lijst is een lijst waarop nepverhuurders komen te staan, samen met verhuurders die jou bijvoorbeeld alleen een kamer willen verhuren als je heel veel vooruit betaalt (en dat geld zie je dan nooit meer terug...). Kortom: het loont de moeite om even uit te zoeken of jouw droomkamer niet op de zwarte lijst wordt vermeld.

Het is zover: je hebt een topkamer gevonden en ook nog eens voor weinig geld. Natuurlijk wil je even komen kijken. Waar let je dan op? Je kunt bijvoorbeeld meteen zien of gemeenschappelijke ruimtes goed worden schoongehouden. Dat geeft je al een beeld van je toekomstige huisgenoten. Je kamer zelf moet niet van ellende uit elkaar vallen. Let bijvoorbeeld op schilderwerk (houtrot in de kozijnen). Natuurlijk ga je nog altijd klussen om van de kamer jouw eigen plek te maken, maar je moet niet maanden bezig zijn met repareren, schilderen en behangen.

Tot slot is het belangrijk om te weten waar je naar op zoek bent. Wil je het studentenleven uitgebreid meemaken? Of zoek je een eigen plek om tot rust te komen na een drukke dag op school? En ben je meer op jezelf of kom je liever ergens te wonen waar iedereen ’s avonds met zijn allen kookt en eet? Neem ook deze overwegingen mee in je keuze voor een studentenkamer en je kunt goed voorbereid op verkenning uit.

Afbeelding: Flickr, PinkFriday

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020