Excite

Handige rekenhulp hypotheek

Vandaag de dag hoef je helemaal geen afspraak meer te maken met een bank om te weten te komen wat je mag lenen voor je hypotheek. Het is veel makkelijker: met een rekenhulp voor je hypotheek, gewoon te vinden op internet, kun je zelf al de nodige bedragen uitrekenen. Handig, want dat scheelt je veel tijd. Bovendien kun je je dan vast voorbereiden op een gesprek met een adviseur. Dit kan je mogelijk nog wat extra voordeel opleveren. Wij hebben hier een aantal handige rekenhulpen voor je op een rijtje gezet.

Independer

De meest bekende rekenhulp voor je hypotheek is wel de website van Independer.nl. Hier kun je aan de hand van een aantal praktische gegevens snel berekenen hoe het zit met jouw hypotheek en wat je kunt lenen. Ook zie je wat je maandlasten zullen zijn en waar je ongeveer rekening mee kunt houden voor wat betreft de hypotheekrenteaftrek. Omdat de database van Independer.nl uit zo'n 400 hypotheken bestaat, krijg je een goede, objectieve indruk van de mogelijkheden. De gegevens die je invult worden uiteraard verder niet gebruikt.

Telegraaf

Een iets minder bekende, maar zeker net zo nuttige rekenhulp voor je hypotheek is de rekenhulp van de Telegraaf. In de sectie Over Geld vind je een rekenhulp die je helpt bij het vinden van de juiste hypotheek. Ook kun je hier berekenen of het zin heeft de hypotheek over te sluiten of af te lossen. Twijfel je juist tussen huren of kopen? Dan kun je ook daarvoor berekenen wat interessanter is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020