Excite

Beste rente op een aflossingsvrije hypotheek

Er zijn verschillende hypotheekvormen en ook verschillende rentepercentages. Wie een spaarhypotheek neemt of het rentepercentage voor een bepaald aantal jaar laat vastzetten, krijgt vaak een wat hogere rente dan iemand die bijvoorbeeld aflossingsvrij kiest. Als dat laatste je plan is, is het natuurlijk prettig om te weten wat de rente op een aflossingsvrije hypotheek doet!

Handig overzicht

De snelste manier om een actueel overzicht te krijgen van de rente op een aflossingsvrije hypotheek is zoeken via internet. Op websites als www.actuelerentestanden.nl vind je bijvoorbeeld een overzicht van de verschillende rentes bij verschillende hypotheekvormen. Je kunt hier bovendien precies aangeven hoeveel jaar je de rente vast wilt zetten en op basis daarvan kijken hoeveel rente je waarschijnlijk moet betalen. Boven de verschillende kolommen met percentages staat hoeveel het hypotheekbedrag is ten opzichte van de executiewaarde (EW). Hieruit blijkt dat hoe hoger je hypotheek is ten opzichte van de waarde van je huis, hoe hoger het rentepercentage. Dit komt omdat de bank dan een groter risico loopt.

Onderhandelen met je aanbieder

Als je op bovenstaande website hebt gezien dat de rente op een aflossingsvrije hypotheek wel wat omlaag kan, dan kun je deze informatie meenemen naar je hypotheekadviseur en proberen te onderhandelen. In de eerste instantie zullen ze hier niet blij mee zijn, maar als jij aangeeft dat je bereid bent over te stappen naar een andere bank, zullen ze toch ineens wel wat meer geneigd zijn om je tegemoet te komen. Willen ze dat niet, stap dan gewoon over, dat is tegenwoordig niet moeilijk meer!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021